Dundee, 15-01-2017

Vrijdag hadden we weer tiener-Bijbelstudie, de eerste keer in 2017. Ik was erg benieuwd wie er zouden komen en hoeveel. De laatste keer in 2016 was de opkomst niet heel hoog. Ook was ik benieuwd of de tiener, één van onze discipelen(een tiener die de keuze heeft gemaakt voor Jezus en actief betrokken is bij onze activiteiten (mede -organiseren van kampen, bij kidsclubs vertalen en zelf verhalen vertellen e.d.)) het onderwerp had voorbereidt.  Khazi, één van de tieners was in de ochtend op de missie, zij vertelde me dat de tieners vorige week al hadden gewacht op ons. De tieners waren er nu dus zeker op voorbereidt dat de Bijbelstudie weer begon. Ze kon me ook vertellen dat Lungi al de hele week aan het voorbereiden was. 

Vol goede moed gingen we met het team op pad, we waren er om 16:00 uur, de tieners druppelden binnen en om 16:30 waren Khazi en Lungi er, we konden starten. Het onderwerp was, 'the Saviour' (de redder). Het was geweldig hoe Lungi vertelde over Jezus en dat Hij de enige weg is. Er is maar één redder, je kunt zoveel andere goden dienen als je wilt, zoveel geiten slachten als je wilt, er is er uiteindelijk maar één die redt, Jezus. De passie waarmee Lungi dit vertelde maakte mij stil en enthousiast tegelijk. Lungi, opgegroeid in de Zulu cultuur te midden van ansisterworship en inderdaad het slachten van geiten, zij was vol van de boodschap en bracht de boodschap vol liefde over. Ze sprak overtuigend er is geen twijfel mogelijk er is maar één redder, één weg tot God en dat is Jezus. Hij heeft de hoogst mogelijke prijs betaald, namelijk Zijn leven! Niets of niemand kan dit evenaren. De anderen tieners waren stil tijdens het verhaal van Lungi, het was duidelijk dat zij geboeid waren door Lungi. Misschien niet direct door wat zij zei, maar door hoe ze het bracht. 

Ik ben geraakt door de passie waarmee Lungi het onderwerp deelde met de andere tieners. Wat gaaf, dat de tieners de onderwerpen voorbereiden, wat gaaf om te zien hoeveel passie zij hebben. Voor Jezus en de andere tieners! Geweldig dat Lungi en de andere discipelen betrokken zijn bij Melusi. Zij kennen de kinderen en tieners en de townships, zij zijn Gods licht daar. 

  • Bidden jullie mee dat de discipelen sterk mogen staan in hun geloof, zeker in de omgeving waar ze zijn, zij kiezen een andere weg dan de meeste om hen heen, een weg die ingaat tegen hun familie.
  • Bidt voor kracht en voor passie, de passie die Lungi heeft, dat door hun aanwezigheid in de townships, vele Jezus mogen leren kennen.
  • Dank voor Lungi en de andere discipelen en hun passie en keuze God te willen volgen, hoe moeilijk het ook voor hen is.

 God leeft en Hij werkt. Mooi om hier getuige van te mogen zijn en Zijn werk in mensenlevens te zien.

Nienke