Dundee, 17-04-2017

Paasfeest, het wordt over de hele wereld gevierd, sommige zullen het meer betrekken op het zoeken van eieren of chocolade eieren eten. Maar het wordt overal gevierd en in bijna ieder land zijn er lange weekenden vrij. Maar wat betekend Pasen nu echt. Ik bedoel dan niet dat we gewoon weten waar het omgaat, want dat weten velen. We vieren met Pasen de opstanding van Jezus. Maar wat betekend dat? Oké Jezus stond op uit de dood, maar wat betekend dat werkelijk voor jou en mij vandaag en wat is het effect daarvan op ons dagelijks leven.

Jezus leeft in ons, Hij is levend!! Dat Jezus in ons leeft betekend dus dat waar wij gaan Hij gaat, waar wij komen en wat wij doen, Hij werkt dit door ons heen. Een leven met Jezus is een feest. Zodra we beseffen dat Jezus in ons leeft, Hem accepteren in ons leven, betekend dat Gods Koninkrijk in ons zichtbaar gaat worden. Gods Koninkrijk, dat is een groot feest. Wij worden uitgenodigd namelijk voor een bruiloft, niet voor een begrafenis. Leven we vanuit deze vrijheid, vanuit deze Liefde, vanuit deze Vreugde. Er staat geschreven dat we in alles vreugdevol moeten zijn. In alles, dus niet alleen wanneer er goede dingen gebeuren en alles goed met ons gaat, maar in ALLES. Dus ook in de problemen die we tegenkomen in het leven en we komen problemen tegen, dat is een zekerheid.

God is een levende God. Hij is groot, zo groot dat Hij de wereld in Zijn hand heeft. Stel dat nu eens even voor, de wereld, zo groot en dat is in Zijn hand, alleen Zijn hand. En Hij wil in ons wonen. Voor mij is dat iets zo groots, zo bijzonder, het is niet voor te stellen. Gods wil zo dicht bij ons Zijn. Hij heeft dit mogelijk gemaakt door te sterven en weer op te staan. Hij heeft de weg geopend om weer in Zijn aanwezigheid te zijn. Wat doen wij daarmee??? Houden we ons vast aan regels tradities, vormen van christendom? Of geven we God de ruimte? Kiezen we ervoor om in Zijn aanwezigheid te stappen en daaruit te leven?

Graag wil ik met jullie delen wat we als team hebben mogen doen en mogen ervaren. Van 6-8 April zijn we met alle discipelen op kamp gegaan. Deze keer zijn we naar een andere plaats gegaan, dan hier op Melusi. We zaten op een plek waar geen internet, telefoonontvangst en elektriciteit aanwezig was. Terug naar de basics dus. Tijdens dit kamp hebben we tijd genomen om met de discipelen MYC voor te bereiden. (MYC is onze jeugdconferentie die eind april plaats zal vinden.) Verder tijd om onze relatie met hen te verdiepen, om hen op te bouwen en te bemoedigen in hun geloof en natuurlijk om lol met elkaar te hebben. Tijdens dit kamp hebben we met elkaar gedeeld wat God in onze levens doet en heeft gedaan. Het is erg bijzonder om de verhalen van deze tieners te horen. De verhalen zijn verhalen van strijd, van pijn, van verlating, van eenzaamheid. Deze tieners zijn door zoveel heen gegaan. Ik had de tranen over mijn wangen rollen. Toch eindigen de verhalen goed, ze hebben Jezus ontmoet en halen daar zoveel kracht en liefde uit, geweldig. Tijdens het kamp werd ook zichtbaar dat Jezus nog steeds wonderen doet. Tieners en leden van de staf werden vrijgezet. God liet zijn kracht en liefde zien. Zo gaaf!! Het is eigenlijk niet te beschrijven en zeker niet in een verhaal, maar God is zo goed, zo groot, zo liefdevol.

Hij bevrijd ons, als we onszelf daar voor open willen stellen. Wanneer wij dit doen en Zijn liefde en kracht door ons heen gaat stromen, dan kunnen we niet meer zwijgen, dan moeten we wel delen met iedereen om ons heen wat Hij doet en heeft gedaan in ons leven. Is Pasen voor u en jou ook een bevrijdingsfeest en wat kunnen de mensen om u/jou heen zien van deze bevrijding!! Wees niet stil over je bevrijding, want dat is wat Satan wil, maar spreek en getuig, dan wordt Zijn kracht en Liefde meer en meer zichtbaar.

Goede Pasen, want het is iedere dag PASEN. HIJ LEEFT.           Nienke