Dundee, 21-06-2017

 Dit zijn hele bekende woorden en we gebruiken ze regelmatig. Geloven we ze ook werkelijk? Vrijdag 16 juni, youthday in South Africa, hadden we op Melusi een soort reünie van MYC. We hadden een sessie gepland(worship en een preaching), lunch, games en als afsluiting worship. Tijdens MYC hadden we dagelijks zo`n 350 jongeren. Het was nu lastig om te bedenken hoeveel er zouden komen, zeker omdat we wisten dat er verschillende activiteiten waren georganiseerd.

Om 11 uur gingen de auto`s en de bus op weg. Om 11:10 kwam de eerste auto terug zonder jongeren, terwijl uit dat gebied vaak veel mensen komen. Even later kwam de tweede auto terug, hij had 1 jongen bij zich. Er ging op dat moment even door mijn hoofd; waarom organiseren we dit? Het kost veel tijd en energie vanaf ons. We hadden ook weer vrijwilligers vanuit de kerk gevraagd en nu is er bijna niemand. Het ontmoedigde me een beetje.

Oliver, de persoon die terug kwam met die ene jongen vertelde me het volgende: "De jongen vertelde me, dat het niet uit maakt dat we niet met zoveel mensen samen zijn, want in de Bijbel staat: waar 2 of 3 in Mijn naam samen zijn, daar zal Ik zijn." Dat was zo gaaf en het is zo waar!!! Het maakt niet uit, het gaat erom dat we samen zijn in Zijn naam en Zijn naam willen verhogen en eren. Het gaat niet om het werk dat wij doen en de tijd die wij eraan besteden, het gaat erom wat God gaat doen in de levens van hen die komen. Ook al zijn dat er maar 10 of nog minder.

Uiteindelijk waren we in totaal, vrijwilligers, team en tieners, met zo`n 150 mensen. Sommige van hen hebben voor het eerst van Jezus gehoord en besloten om Jezus de Koning te laten zijn in hun leven. God was duidelijk aanwezig en heeft levens aangeraakt, tieners die er waren gingen veranderd naar huis.

 Het was en is een goede reminder. Waar 2 of 3 in Mijn naam zijn, daar zal Ik zijn!!! Het gaat om Hem en niet om ons!!

Nienke