07-09-2017, Dundee

Op de foto hier zie je mij met mijn twin. Iedereen kan zien dat dit niet letterlijk mijn tweeling zus is en weet dat ik geen tweeling zus heb. Toch noemen we elkaar twin.

Zo we lijken niet echt op elkaar, we hebben een andere huidskleur, een andere culturele achtergrond, komen uit een ander land en zo zijn er nog meer verschillen te vinden. Nothando, zo heet ze, en ik delen iets wat dieper gaat en wat voorbij gaat aan de buitenkant en zelfs voorbij gaat aan wat de oppervlakte aan de binnenkant zit. Wij zijn twins in geloof en in Jezus. We delen God en een relatie met Jezus. Op het gebied van ons geloofsleven en onze dagelijkse wandel met God, delen we veel en vinden we elkaar in veel dingen. We bespreken wekelijks een hoofdstuk in de Bijbel en ontdekken samen wat God tot ons te zeggen heeft. We markeren vaak dezelfde teksten in het hoofdstuk en delen hetzelfde enthousiasme over wat we lezen en wat God tot ons zegt. We staan steeds opnieuw en opnieuw weer versteld van wie God voor ons is!! Hij is zo groot, liefdevol, trouw, Hij kent geen grenzen die wij wel kennen. Het motiveert enorm om meer en meer te lezen en te verdiepen in Zijn woord. Gaaf is dat we beide vaak hetzelfde zien en ontdekken, we roepen vaak samen AMEN bij wat we lezen. Het is geweldig om te zien en te ontdekken hoe God deze connectie heeft gemaakt en dit zegent door de vriendschap. Een half woord is genoeg. Buiten het samen ontdekken wat God in Zijn woord zegt, delen we ook een zeer goede vriendschap. We staan klaar voor elkaar, we delen wat er in ons leven speelt.

In de vorige periode dat ik op Melusi was, hadden we ook een connectie. Bij terugkomst nu, was de connectie er direct weer en deze is nu meer en meer verdiept. In de periode dat ik in Nederland was, heeft zij haar leven aan Jezus gegeven en is gedoopt. Dit was voor mij geweldig nieuws in Nederland en maakt dat onze gesprekken nu meer diepgag hebben dan de eerste periode. Ze deelt met mij de dingen die haar bezighouden en waar ze mee worstelt. Steeds opnieuw zie ik hierin Gods genade en liefde terug. Geweldig om getuige te zijn en mee te lopen in haar proces. God is zo goed en liefdevol!!!