Dundee, 17-10-2017

Afgelopen week, 2 tot 8 oktober, was er een groep tieners van Kemptonpark (Johannesburg) bij ons op de missie. De tieners waren tussen de 11 en 14 jaar oud, met 4 leiders. Dit maakte voor hen deel uit van hun jeugdprogramma, 4 keer per jaar gaat er een groep uit hun kerk naar een missie/project waar ze meehelpen. Het was de tweede keer dat deze groep bij ons op Melusi kwam, vorig jaar(ik was er toen nog niet) was de eerste keer.

De groep kwam aan op maandag morgen en de maandag stond verder in het teken van kennismaken met elkaar en met Melusi. De verdere week waren de ochtenden ingedeeld voor hen om zich voor te bereiden op de outreach, kidsclub en kidschurch. In de middagen gingen ze mee met de outreach en kidsclub.

Het was een super gave week. Vooral vond ik het bijzonder om deze groep tieners te zien. Hoe ze met elkaar omgingen, maar vooral hoe ze zich dienend opstellen en de hele tijd mee willen helpen en willen werken. Wanneer ze niets te doen hadden zochten ze één van de Melusi teamleden op om te vragen of ze nog ergens konden helpen. Naast dit dienende bij ons op het terrein, viel mij ook hun dienende houding ten op zichtte van God op. Op de verschillende outreaches die we deden, naar de townships, maar ook naar het ziekenhuis, bejaardenhuis en huis voor mensen met een verstandelijke beperking, namen ze de tijd voor de mensen die ze ontmoeten om met hen te praten en te bidden. Na 15 minuten was het niet van zo we hebben iedereen gehad, nee ze bleven mensen opzoeken en met ze praten en bidden. Fantastisch om te zien!! Sommige van de groep gingen alleen op mensen af, andere gingen in kleine groepjes en baden voor de mensen.

Het programma voor tijdens de kidsclub en kidschurch was door hen voorbereid. Dit was voor ons natuurlijk lekker, even een week geen verhaal voorbereiden e.d. Maar vooral was dit even een goede afwisseling. Aangezien zij met 32 mensen waren en we de groep steeds in twee deelden, hadden zij per kidsclub en per groep in de kidschurch meer mensen dan wij normaal hebben. Hierdoor hadden zij de mogelijkheid meer te doen dan wij. Zo hadden zij twee dansen voorbereid en speelden zij het bijbelverhaal uit. Het was super om te zien hoe zij hierin ook de interactie met de kinderen bleven opzoeken.

Vrijdag hadden we een MYC worship and workshops voor kinderen van 9-13 jaar. Er waren meer dan 250 kinderen die hier op af kwamen. Tijdens de  worship deelde één van de leiders van Kemptonpark een verhaal. Wij zijn allemaal koningskinderen, wat ons één familie maakt!! Na de lunch hadden we workshops, deze waren door het kemptonpark voorbereidt. Na een aantal knallende afsluitende worships hebben we de kids teruggebracht naar de verschillende townships.

Op zaterdag zijn we met het kemptonpark team een wandeling gaan maken en hebben daarbij wat dieren gespot. Na de wandeling werd de braai klaargemaakt en ondertussen hebben we gezwommen en gevoetbald! Een mooi moment om te contacten en gewoon even fun te hebben, te ontspannen na een week die anders was dan anders. Een bijzondere week, waarin we veel van elkaar gezien en geleerd hebben, gaaf om Gods lichaam, zijn kerk op deze manier samen te zien en samen te zien werken!!