Bodegraven, 05-07-2018

De afgelopen maanden waren intensief, maar zeer zeker positief.

Eind April was het tijd voor MYC (Melusi Youth Conference), na weken van voorbereiding was het eindelijk zover!! We hadden hier als team naar toegewerkt en naar uitgekeken. We ontvingen hulp uit Australië, zij waren met een team van 8 mensen voor twee weken over om ons te ondersteunen bij dit event. Het was in één woord wederom, fantastisch. Zo gaaf om zoveel tieners enthousiast te zien voor God, de honger en de dorst die ze hebben om meer van Hem te zien en te ervaren. Het thema was dit jaar: Light of the world. Het is goed om te zien en te mogen uitstralen dat Jezus het licht is van deze wereld en dat leven met Hem zoveel geeft en je vrij zet uit de duisternis. Voor een impressie van MYC zie: https://www.youtube.com/watch?v=qMW5vHbIwsk&t=2s

Een week na MYC was het tijd voor een bruiloft, Bonginkosi en Nothando gingen trouwen. Maanden lang leefden zij (en wij met hen op de missie) toe naar deze dag. Het was een hele belevenis, een echt Zulu wedding. Het begon al op de vrijdag waarop er bijeengekomen werd bij het huis van Nothando. Zaterdag volgde de kerkdienst, waarbij de kerk overvol was. Hierna volgde een receptie met toespraken, vele toespraken waarbij er tussendoor steeds gezongen werd, met zeer luidde muziek. De receptie werd afgesloten met eten, waarna we nog doorgingen naar het huis van Bonginkosi. Geweldig om deze bruiloft mee te maken, bijzonder om dit stukje cultuur te zien en te proeven. Zie hier voor een impressie van deze dagen: https://www.youtube.com/watch?v=760NDm6yPS8

Weer een week later was het voor mij tijd om afscheid te nemen. Na 1,5 jaar ging ik Melusi verlaten. Het was heel dubbel. Melusi is mij dierbaar en zal altijd in mijn hart blijven, de contacten die ik mocht opbouwen de relaties die ik mocht leggen. Maar bovenal het feit dat ik getuige mocht zijn van dat wat God aan het doen is in de mensen daar en wat God heeft gedaan in mijn leven op Melusi. Dat is iets wat ik moet loslaten en waar ik afscheid van nam. Aan de andere kant kijk ik ook uit naar de toekomst en wil ik graag verder en God volgen in de volgende stap in mijn leven. Het is goed om te weten dat dit afscheid van Melusi geen definitief afscheid is. Het is goed om te weten dat we de verbinding behouden. Ik mag terug kijken op een fantastische tijd op Melusi, met een zeer tevreden en dankbaar hart heb ik afscheid mogen nemen.

     

Na het afscheid was het na een korte tijd in Johannesburg tijd om naar Nederland te gaan. Met gemengde gevoelens ben ik in het vliegtuig gestapt en landde ik op Nederlandse bodem. Er stond aardig wat te wachten tijdens de tijd in Nederland. Het was goed om familie en vrienden weer te zien en om tijd met hen door te brengen. Om gewoon weer even bij hen langs te gaan op de koffie. Gezellig te kunnen kletsen op de bank, activiteiten te ondernemen. Het is heerlijk om op deze manier contact te hebben, elkaar fysiek te kunnen zien. Het is ook echt een tijd waarin ik tot rust mocht komen en vooral kon genieten van alle contacten en momenten. Daarnaast is God ook wederom enorm goed geweest en heeft Hij wegen gecreëerd, die ik niet voorzien had. Dit maakt dat ik werkelijk heb kunnen genieten van de tijd hier.

Nog ongeveer twee weken en dan vertrek ik weer naar Zuid Afrika. Ik heb enorm genoten van de tijd in Nederland, maar zie er zeker naar uit om weer terug te gaan. Natuurlijk om Branwen weer te zien en samen te kunnen zijn. Verder ook om aan de slag te gaan op de dagopvang/school en samen te zien hoe God ons leven zal gaan leiden. Eén ding is zeker Hij zal ons de weg wijzen en onze toekomst ligt in Zijn handen.