Kempton Park, Johannesburg, 12-07-2019

Sinds de start van het tweede schooltermijn, begin April, zijn we gestart met worship. Iedere morgen zingen de kinderen aan het begin van de dag een aantal liederen. Dit is iets wat al langere tijd gebeurt, vaak is dit een routine van de liederen die de kinderen zingen. Het is een goede routine, maar het was zeker geen praise en worship. Met de ervaring door ons opgedaan op Melusi zijn we gestart met kidsworship. Iedere dinsdag hebben we een half uur, waar we met de kinderen God prijzen en Hem de eer brengen. We gebruiken hiervoor kidsworship, die we van youtube downloaden met de tekst en de gebaren. Het is geweldig om het enthousiasme van de kinderen te zien wanneer we starten. De kinderen dansen mee met de moves, voorgedaan bij het filmpje van youtube.

Voor we beginnen met de worship, bidden we met de kinderen, zodat de kinderen weten dat het niet voor hun is, of voor mij, maar dat ze zingen voor God! Naast het gebed vooraf bidden we vooraf (zonder de kinderen) ook dat God tot de kinderen mag spreken, dat de kinderen Zijn liefde mogen ontdekken en ervaren door het zingen van de liederen heen.

Wanneer we de worship hebben, hebben we altijd een aantal liederen die bekend zijn voor de kinderen en een aantal die minder bekend zijn. Op die manier leren de kinderen steeds meer liederen bij. De teksten van liederen, blijven de kinderen bij, door de week heen horen we de kinderen zingen. Door het zingen van de liederen spreken we Waarheid en Gods liefde uit over hun levens. Woorden hebben kracht en uitwerking op onze levens. Wanneer we zingen tot eer van God, Zijn naam groot maken, zingen over Zijn liefde voor ons en Zijn goedheid dan spreken we dit uit over onze levens. De woorden hebben kracht, de worship heeft kracht!!

Terugdenkend aan de tijd dat ik een kind was, komen de vele kinderliederen in mijn hoofd die ik zong op school en op het kinderkoor. Nog steeds hebben deze liederen hun kracht in mijn leven nu. In tijden dat ik het nodig heb, komen de juiste liederen terug in mijn gedachten en kan ik daar kracht en hoop uithalen. Dit is het gebed dat we hebben voor de kinderen die onze opvang bezoeken. Dat de liederen naast dat het leuk, lol en een hoop plezier is, hen een basis meegeeft waar ze op kunnen bouwen. Dat de betekenis van de liederen bij hen binnenkomt en hen doet beseffen dat God van houdt, dat God er voor hen is, dat God een plan voor hen heeft, dat God de enige God is.

Bid u en jij met ons mee, dat de kracht van de worship zich mag uiten in de levens van deze jonge kinderen en het hen en hun omgeving mag veranderen en de Hoop mag geven die we allemaal nodig hebben in ons leven, namelijk Jezus als onze redder!

 

Hier een aantal links naar 4 van de liederen die we zingen!

https://www.youtube.com/watch?v=9vYjfbPczIw

https://www.youtube.com/watch?v=5o_J30x6E6s

https://www.youtube.com/watch?v=2f-ePEMd2S4

https://www.youtube.com/watch?v=Ak_ZXwRmbCQ