Kempton Park, Johannesburg, 24-08-2019

In mijn vorige blog schreef ik over de kracht van worship. Het is zo bijzonder om te zien hoe goed en groot God is. Hij werkt door meerdere wegen.  Gods kracht en grootheid wordt zichtbaar in ons leven door de worship. Deze worship gaat dieper dan het zingen van de liederen. Worship is uiteindelijk een manier van leven. God werkt ook sterk door gebed, Hij weet wat wij nodig hebben, maar verlangt dat wij naar Hem toe komen en onze verlangens en wensen bij Hem neerleggen. Hij belooft ons in Zijn Woord dat Hij naar ons luistert en ons geeft wat wij vragen, als we dit doen in Zijn Naam en naar Zijn wil. In dit blog wil ik jullie graag meenemen in het verhaal van Ntokozo en Ruth en jullie daardoor laten zien hoe krachtig het gebed is.

Ntokozo en Ruth zijn twee jonge vrouwen die bij ons in de opvang wonen. Ntokozo is part time werkzaam voor ons en moeder van een zoontje van 1 jaar. Ruth is de dochter van één van onze mederwerkers en de nicht van Ntokozo, ze zijn beide begin 20. Ntokozo heeft haar matric (middelbare school) afgerond in 2017 en Ruth in 2018. Hun moeder en oma werken beide voor ons, beide hebben meerdere kinderen en verschillende schulden, hierdoor kunnen zij niet voorzien in de studie voor Ntokozo en Ruth. Ntokozo heeft afgelopen jaar verschillende baantjes gehad en zo geprobeerd deel te nemen aan de maatschappij en op haar eigen benen te staan. Het is moeilijk om in Zuid Afrika werk te vinden dat voldoende betaald om uit de vizueuse cirkel te komen.

We bidden dagelijks met de bewoners van de school en vragen hen waar ze gebed voor nodig hebben. Deze twee jonge vrouwen gaven dagelijks aan te willen bidden voor een studie of een baan. We hebben met hen gebeden en het in Gods handen gelegd. Samen met hen heb ik via internet een beurs aangevraagd en hen aangemeld voor een studie. Het was geweldig om te horen dat zij beide een beurs hebben toegewezen gekregen. Hierdoor wordt de studie voor hen betaald en hebben zij dus de mogelijkheid om te gaan studeren. Dit was nog niet alles, want de aanmelding voor de studie verliep minder soepel. Uiteindelijk hebben we de aanmelding opnieuw gedaan en sinds afgelopen juli zijn ze allebei aan het studeren!!! Het is zo gaaf om te zien hoe God werkt wanneer wij blijven bidden en hierin vasthoudend zijn.

Voor mij is het bijzonder om te zien hoe God hierin werkt en de mogelijkheden die Hij hierin geeft. Ruth en Ntokozo zijn de eerste in hun familie die verder leren dan de middelbare school. Hierdoor hebben zij de mogelijkheid om daadwerkelijk verandering te brengen in hun situatie. Op dit moment zijn ze nog afhankelijk van de beurs en van hun familie, maar door de studie en de mogelijkheden dat dit hen geeft op werk zullen zij in de toekomst zorg kunnen dragen voor hun familie. Ze zullen in een positie zijn waarin ze zelf kunnen voorzien in wat ze nodig hebben, zonder dat ze verschillende leningen hoeven af te sluiten. God is goed en werkt in de levens van mensen. Het is hierin geweldig om te zien hoe zij ook zien en ervaren hoe God hun leven leidt en deze mogelijkheid voor hen heeft gecreërd. Tijdens de home cell avonden (bijbelstudie) zijn ze ook beide aanwezig en zo kunnen zij groeien in hun geloof en persoonlijke relatie met Jezus.

Blijft u/jij alseblieft voor hen bidden, want bidden werkt!!!