Kempton Park, 4-12-2019

Eindelijk was het dan zover, na weken oefenen konden de kinderen eindelijk alles laten zien aan hun ouders.

Op zaterdag 30 November hadden we ons eindejaarsconcert en de diploma uitreiking voor onze Grade R kinderen. Alle kinderen vanaf de 2-3 groep tot en met Grade R hebben de laatste weken geoefend op hun gedichten en hun dans. Het thema was dit jaar ‘ik en mijn omgeving’. De kinderen hebben in de weken vooraf stilgestaan bij hun omgeving en hoe ze hiervoor kunnen zorgen. De gedichten stonden in het teken van zorgen voor onze omgeving, de aarde en het recyclen. In de oudere groepen waren er zelfs wat tips in de gedichten die voorgedragen werden voor de ouders.

De afgelopen week hebben we de grote ruimte in de opvang, waar we normaal drie groepen hebben omgetoverd tot één grote ruimte. De ruimte werd versierd met tekeningen van de kinderen rondom het thema, ook de teachers hebben wat creaties gemaakt. Daarnaast ontvingen we van één van de ouders, die werkt voor de recycling, een aantal containers en het symbool voor recycling in Zuid Afrika (een verklede pop). Al met al zag alles er feestelijk uit en waren we klaar voor de grote dag.

Zaterdag ochtend vanaf ongeveer 9 uur kwamen de kinderen, hun ouders en de teachers naar de opvang. Om 10:30 uur begon het dan echt. Alle ouders zaten er klaar voor, de kinderen zaten achter de schermen te wachten....de spanning steeg. Voor sommige kinderen werd de spanning zelfs iets te veel. Best lastig dat je ouders aanwezig zijn, maar jij niet bij hen kan zitten...

Na het openingswoord begonnen we met alle kinderen samen met drie worship liederen. Dit zette de sfeer voor het programma. Ouders genoten van hun kinderen die vooraan stonden te dansen en de gebaren meededen van alle nummers. Na de worship was het tijd voor de gedichten, iedere groep had 3 gedichten voorbereid om en om kwamen de groepen naar voren om hun gedicht voor te dragen. Fantastisch om te zien hoeveel de kinderen kunnen onthouden en hoe enthousiast de ouders zijn. Na de gedichten was het tijd voor de dansen die de kinderen hadden voorbereid. Wederom kwamen de groepen één voor één naar voren en lieten de dans zien aan de ouders. Er was natuurlijk verschil te zien in de dans van de groep 2-3 jarigen en Grade R, maar voor iedere dans waren de ouders even enthousiast!!!

Hierna was het tijd voor de kinderen om wat te eten. Alleen Grade R bleef achter, voor hen breekt een groot moment aan. Zij gaan ons verlaten en gaan naar de basisschool (basisschool in Zuid-Afrika begint bij groep 3). Als afsluiting ontvingen zij allen een certificaat en hun rapport voor Grade R. In hun gown stonden ze vooraan en ontvingen ze één voor één hun certificaat toegejuicht door de ouders en teachers.

Al met al was het een mooie dag en een leuke en gezellige afsluiting van het jaar. We zijn nog twee weken open, maar hebben minder kinderen. De basisscholen hebben namelijk vakantie waardoor veel kinderen thuis blijven. We zijn open en draaien een vakantieprogramma, met kerstfilms, buiten spelen, knutselen en een Kerstmisparty waarbij de kerstman de cadeau’s komt uitdelen (ipv Sinterklaas)

Wij kijken zelf terug op een mooi en goed jaar, waarin we Gods trouw en nabijheid hebben ervaren. Hij heeft op vele wijzen voorzien en ons de kracht en het doorzettingsvermogen gegeven voor dit jaar. We weten dat Hij werkt in de jonge harten van deze fantastische kinderen. Blijf met ons meebidden voor deze kinderen, dat Gods liefde in hun levens mag groeien en ze een persoonlijke relatie met Jezus mogen hebben.