Kempton Park, 24-01-2020

Op het moment dat jullie dit lezen is de eerste maand van 2020 al weer voorbij.

Het nieuwe jaar betekend voor ons ook een nieuw jaar op de opvang. Na een periode van 3 weken waarin we dicht waren zijn we op 8 januari weer geopend. Het begin van het jaar is altijd spannend, nieuwe kinderen komen en moeten wennen aan de groep en de teacher. Voor ons is het ook altijd spannend vooral voor de financiën, we hebben afscheid genomen van de oudste kinderen, deze kinderen zullen vernieuwd moeten worden om zo financieel stabiel te zijn. Het is goed om te zien hoe het enthousiasme door de school heen beweegt. De teachers zijn klaar voor het nieuwe jaar, hebben nieuwe energie en zijn enthousiast voor de nieuwe groep kinderen die ze ontvangen. Nieuwe ideeën, opnieuw reclame maken voor de opvang. Samen gaan we er weer voor!

Een nieuw jaar, dit nieuwe jaar brengt voor ons ook nieuwe ontwikkelingen met zich mee. Het proces met zendingsorganisatie SIM vordert. We hebben de komende tijd verschillende interviews en zullen zo door het proces heen gaan. We zien uit naar een goede samenwerking en connectie met de SIM familie, vooral ook hier in Zuid Afrika. We bidden dat door deze connectie God weer nieuwe deuren opent zodat we kunnen werken aan de missie hebben voor de opvang en onze levens hier.

Een nieuw jaar, heeft ons ook op verschillende gebieden weer een herstart gegeven. Een nieuwe boost om het zo te zeggen. We ontdekten dat we bezig waren met onze plannen en onze eigen ideeën, zonder God te vragen wat Zijn weg was. We hadden de plannen gemaakt en vroegen of God ons wilde geven wat we nodig hadden om deze plannen uit te werken. Het is niet verkeerd om plannen/dromen te hebben, maar het is belangrijk om God te vragen Zijn plannen voor ons te laten zien. Wanneer we een doel of een droom hebben mogen we dit bij God neerleggen en Hem vragen om de eerste stap te laten zien. Wanneer we die eerste stap nemen zal God ons de volgende stap laten zien als we Hem daarin vertrouwen. Het zal dan zijn op Zijn tijd en Zijn wijze. Zoals Spreuken 16:9 zegt: Een mens stippelt zijn weg uit, de Heer bepaalt de richting die hij gaat. Dit is iets wat we beide dit jaar in praktijk willen brengen. De eerste weken hebben we bij alles wat we deden gevraagd of God ons wil leiden en wil laten zien wat we moeten doen. Dit betekend niet dat we niets doen, we moeten zelf zeer zeker actie nemen, maar als we dit doen vertrouwend op God dat zal Hij de stappen die we moeten zetten laten zien. We hebben ontdekt dat God hierin praktisch is en ons door de meest natuurlijke dingen laat zien welke stap we moeten zetten.

Een nieuw jaar, nieuwe energie en opnieuw met God, God is en blijft dezelfde Hij veranderd niet en deze zekerheid geeft ons veel rust en vertrouwen in alles wat we hier mogen doen.

 We wensen iedereen een mooi, fantastisch jaar en bovenal een jaar met God!