Kempton Park, 12-02-2020

Wij mogen wonen en werken in Zuid Afrika, maar waarom doen we dit werk….Een uitspraak van één van de kinderen maakte dit heel duidelijk!!!

Iedere dinsdagmorgen zingen we met de kinderen d.m.v. korte filmpjes worship liederen. De kinderen genieten hier enorm van en dansen en zingen mee met de muziek. Voor mij (Nienke) is dit één van de hoogte punten in de week. Fantastisch om samen God te eren en Hem groot te maken.

Vele van onze kinderen komen uit gezinnen waar het Christelijk geloof is verweven met traditie. Tradities die banden hebben met het aanbidden van voorouders, waarin rituelen belangrijk zijn en Jezus als redder niet de enige ware weg is. Door de worship willen we de kinderen meegeven dat God van hen houdt en Jezus hun vriend wil zijn. De liederen zingen we regelmatig zodat de kinderen ze goed leren kennen.

Een paar weken geleden op dinsdagmiddag liepen wij door de opvang naar ons huis. Alle kinderen zaten in de klas met elkaar tv te kijken wachtend op hun ouders. Eén van de kinderen stond op en zei: ‘Nienke, Jesus loves me hè.’ Wat fantastisch om dit te horen, een kind van 4 jaar beseft dat Jezus van Hem houdt!!

Dat is waarom wij hier zijn, dat is het werk wat we mogen doen!! De kinderen, hun ouders en onze staff laten ervaren en laten zien dat God van hen houdt en Jezus een persoonlijke relatie met hen wil. Dat er redding voor hen is, door deze persoonlijke relatie. Wat een zegen om dit werk te mogen doen!