Kempton Park, 11-03-2020

Eind januari kregen wij bezoek uit Nederland! Ds van Oordt en zijn vrouw waren op bezoek bij vrienden in Zuid Afrika en kwamen zo ook even bij ons op bezoek. Het was goed om elkaar te ontmoeten en te kunnen delen wat we hier dagelijks doen. We hebben hen de opvang laten zien en zo kennis laten maken met ons dagelijks werk, kunnen laten zien waarom wij hier zijn en wat we kunnen en willen betekenen voor de kinderen hier. Daarnaast was het ook goed om elkaar te kunnen spreken en bemoedigd te worden en te bemoedigen. We konden met elkaar delen hoe God de wegen heeft geleid. Hoe God ons hier heeft gebracht, nadat de zoektocht was begonnen in Nederland voordat ik naar Melusi kwam. Het was fijn om zo in gesprek te zijn, juist ook met iemand (Ds van Oordt) die het proces met mij/ons heeft meegelopen.

                                            

Begin april komen wij voor een kort en ongepland bezoek naar Nederland! Zoals jullie hebben kunnen lezen in voorgaande blogs en de nieuwsbrief hebben wij aansluiting gevonden bij een zendingsorganisatie SIM. Het proces om ons bij hen aan te sluiten zit op dit moment in de afrondende fase. Wij zijn erg blij en positief met deze organisatie. Tijdens ons bezoek aan Nederland zullen we hier meer over vertellen. We zullen een presentatie avond houden op dinsdag 7 april om 20:00 uur. Tijdens deze avond zullen we ook meer over onze plannen met de opvang vertellen en over de weg die God met ons is gegaan in de afgelopen 2 jaar.

We zien er enorm naar uit om weer even in Nederland te zijn, even tijd te hebben met familie en vrienden. We kunnen nu eindelijk ons neefje vasthouden. Zeker nu we er naar toe leven en alles voorbereiden om naar Nederland te komen beseffen we wat we missen omdat we hier in Zuid Afrika leven. We weten dat God ons hier wil hebben en hebben daar vrede mee, we hebben een goed leven hier en God heeft ons gezegend met vrienden en nieuwe familie. Maar op deze momenten dat we bezig zijn met Nederland beseffen we wat we hebben achter gelaten. Meer reden dus om er naar uit te zien en de korte tijd die we in Nederland hebben goed te besteden met familie, vrienden en onze achterban!