Kempton Park, 10-06-2020

Dit horen we veel in deze dagen. Overal komt het naar voren, houdt afstand, bezoek geen ouderen. Hier in Zuid-Afrika is het op dit moment ook nog niet mogelijk om bij mensen op bezoek te gaan. Volledige afstand dus….

Maar wij mensen zijn geen mensen om afstand te houden en niet sociaal met elkaar te zijn. We hebben elkaar nodig en misschien juist wel in een tijd als dit, waarin angst en onzekerheid overheerst.

Voor ons betekend de lockdown in Zuid-Afrika nog steeds dat we veel binnen zitten, de opvang is nog gesloten, de kerk kan nog niet open, we kunnen nog niet op bezoek bij mensen en dus ook onze home cell nog niet bij ons thuis organiseren. We zijn geïsoleerd….Dit sinds half maart, de tijd gaat langzaam en we missen mensen om ons heen. We missen de kinderen in de opvang en de gezelligheid dat dit met zich mee brengt. We missen het samen zingen in de kerk en elkaar begroeten in de kerk en met elkaar de preek bespreken tijdens een kopje koffie tijdens home cell.

We hebben mensen om ons heen nodig en we mogen ons gezegend weten dat God ons mensen om ons heen heeft gegeven. De betekenis van familie en vrienden wordt in deze tijd voor ons meer en meer duidelijk. We zijn afgesloten hier in Zuid-Afrika, maar we hebben ontdekt wat het contact betekend. Dit maakt het contact voor ons met familie en vrienden via whats app en skype zoveel meer waardevol. We kunnen mensen misschien niet ontmoeten, maar we hebben gelukkig de mogelijkheid mensen te kunnen spreken en via sociale media tijd met andere door te brengen.

Dit contact is belangrijk en waardevol en helpt ons door deze tijd heen. Niet alleen het contact met mensen, ook ons contact met God. Lezen in de Bijbel, bidden en luisteren naar worship muziek, zodat we tijd met Hem hebben. Contact dat is waar het om gaat, dat is waar we onze kracht vandaan halen. De kracht die we ontvangen door tijd met God te hebben is van ongekende waarde.

Voor ons is het in deze periode niet altijd makkelijk om positief te blijven en de toekomst positief voor ogen te hebben. Er is zoveel gaande in Zuid-Afrika en er zijn zoveel onzekerheden. Toch kunnen we ons vast houden aan God en vertrouwen dat Hij de toekomst in Zijn handen heeft. Dit door het contact dat we kunnen hebben met Hem en door Hem het contact met de mensen die Hij ons heeft gegeven.

Laten we met elkaar stil staan bij het belang van het contact en hier tijd en aandacht aangeven. Neem de tijd om de Bijbel te lezen en tijd met God door te brengen. Neem de tijd om je vriend of familie lid te bellen die misschien alleen woont, die het lastig heeft, of gewoon omdat het goed is om het contact te hebben. Laten we ondanks alle afstand die we moeten houden elkaar opzoeken. Hierdoor kunnen we samen het lichaam van Jezus zijn en zo een licht laten schijnen in deze tijd.