Nienke van Rijn naar Melusi, Zuid Afrika

Ik ben een geboren en getogen Bodegraver. Geboren en opgegroeid in een gezin, actief betrokken bij de activiteiten van de kerk. Zo was ik ook zelf vroeg betrokken bij activiteiten van de kerk. Mijn passie ligt bij het werken met kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. Dit leidde tot de opleiding SPH (Sociaal pedagogische hulpverlening). Na mijn studie ben ik voor een werkvakantie van 3 weken naar Oekraïne geweest om daar met kinderen in armoede activiteiten op te zetten. Een geweldige ervaring! Na deze vakantie ben ik aan het werk gegaan in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en na twee jaar heb ik de omslag naar de jeugdzorg gemaakt. Hier zag ik de nood en het gebrek aan liefde en veiligheid heel dichtbij. Door veranderingen in de wetgeving heeft de organisatie besloten de groep waar ik voor werkte te sluiten. Hierop heb ik besloten een half jaar naar het buitenland te gaan en daar te werken met kinderen in nood. Zo kwam ik in oktober 2014 op Melusi Christian Community in Dundee, KwazuluNatal, Zuid Afrika. Na een paar weken daar gewoond en gewerkt te hebben, wist ik, dit is de plek waar God mij wil hebben, dit is mijn thuis. In april 2015 kwam ik terug in Nederland en ging weer aan het werk wederom in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar God heeft mij duidelijk gemaakt dat Hij een plan voor mij heeft en dat er een taak op mij wacht in Zuid-Afrika. Hij gaat met mij mee, gaat voor mij uit. Met Hem mag ik dit avontuur aan gaan.

 

Mijn visie

Ieder kind waar ook ter wereld in welke omstandigheid dan ook verdient, liefde! Zonder liefde kunnen wij niet leven. Het raakt mijn hart wanneer ik zie dat kinderen geen of weinig liefde ontvangen. God heeft mij Zijn onvoorwaardelijke en onuitputtelijke liefde gegeven. Dit wil ik doorgeven en laten zien aan kinderen in nood, kinderen die liefde te kort komen. Door aandacht aan deze kinderen te geven, te laten zien dat zij er toe doen. Waarbij ik niet kijk naar de situatie, maar het kind wil zien zoals God het heeft bedoeld, zo hen laten ervaren dat er iemand is die zoveel om hen geeft, dat Hij zijn enig geboren Zoon ook voor hen heeft gegeven. God heeft ons zo lief, deze liefde is zo groot dat het door kan stromen, Liefde die ik ontvang mag ik doorgeven. Een opdracht voor ons allemaal, voor de één in Nederland, voor mij in Zuid-Afrika.

 

Altijd al heb ik passie gehad voor kinderen en mensen met een verstandelijke beperking, maar door de jaren heen is de specifieke passie voor kinderen in nood gegroeid. Hoe mooi is het om te zien wat liefde in de vorm van aandacht kan veranderen in de levens van kinderen. Deze visie en deze passie wil ik doorgeven en uitdragen, door in Zuid Afrika de kinderen en tieners de aandacht te geven die ze verdienen, door ze Gods Liefde te laten zien.